Profesionalni-upravnik-upravljanje
Profesionalni-upravnik-upravljanje
Kako upravljati zgradama i stambenim zajednicama a da to nije pojednostavljeno administriranje uz ispunjavanje minimalnih zakonskih obaveza?

Starogradnja u Beogradu zahteva zaokružen pristup kako bi se prekinulo višedecenijsko neulaganje i zaustavilo dalje propadanje stambenog fonda koje vodi trajnom smanjenju kvaliteta življenja u takvim stambenim zajednicama.

Naš tim je realizovao takav celovit pristup upravljajući velikom stambenom zajednicom, u zgradi iz 70tih godina na Novom Beogradu u kojoj i živimo. Identifikovane su osnovne vrednosti na samom početku a koje smo želeli da izgradimo u odnosu sa komšijama, vlasnicima stanova - Transparentnost rada, Poverenje kao i Kritičko razmišljanje u pristupu poslu upravljanja.

 

Šta smo uradili drugačije od uobičajene prakse upravljanja zgradama sa početka teksta?

Uneli smo novu energiju, pristojnost u komunikaciji, aktivno konsultovali naše komšije, definisali merljive prioritete i prionuli na posao sa jasnim rokovima.

 

Šta smo prvo uradili da bi poboljšali zatečeno?

Celovito ispunjavanje osnovnih sigurnosnih zahteva u pogledu pristupa našem stambenom objektu, zaštitu od požara, savremeno osvetljavanje, osavremenjavanje i rekonstrukciju liftova, bolju čistoću i urednost zajedničkih prostorija.

 

Šta nam je dalje u planu za zgradu u kojoj živimo?

Postavili smo za dugoročan cilj zamenu svih instalacija, obnovu fasade objekta i unapređenje termičkog omotača zgrade.

 

Zašto da odaberete nas da upravljamo Vašom stambenom zajednicom?

Tim Beogradske stambene zadruge je licenciran za profesionalno upravljanje stambenim zajednicama. Licencirali smo naše dugogodišnje iskustvo u upravljanju soliterom u kome živimo, upravo zbog zahteva drugih stambenih zajednica koje su želele da naše iskustvo i način rukovođenja primenimo i u njihovim stambenim zajednicama.
 
Želimo da pokažemo i na drugim primerima da je moguće ponovo učiniti zgrade iz prethodnih decenija ugodnim stambenim objektima koji se sistemski održavaju i unapređuju jer razumemo i društveni kontekst takvih zgrada i zajednica kao i različita ograničenja koja se u tom smislu nameću.
Profesionalni-upravnik-upravljanje
Profesionalni-upravnik-upravljanje